Bu yılbaşı ekmeğini bende yılbaşında yaptım çok başarılı oldu..Avrupada yılbaşı zamanında özellikle yapılan bir ekmektir.Daha önce görmüştüm ama denememiştim..Bende evde denemeye karar verdim.Yılbaşı zamanı
Malzemeler:
500 gr un
50 gr yaş maya
100 gr toz şeker
200 gr eritilmiş tereyağ (1 çorba kaşığı üzeri için ayrılır)
1/2 cup ılık süt
Limon kabuğu rendesi
1/2çay kaşığı muskat ve kakule
6 gr tuz
3-4 damla vanilya aroması
İç Malzemeler:
250 gr kuru üzüm
75 gr badem
50 gr portakal kabuğu şekerlemesi
75 gr kuş üzümü (ben koymadım)
Badem aroması yada rom aromasıda eklenebilir
Üzeri için pudra şekeri
Hazırlanışı:
Ilık süt,maya ve şeker karıştırılarak 10 dak dinlendirilerek mayalandırılır.
Un bir kaba elenir.Hamur için olan malzemeler una eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur üzeri kapatılarak 30-40 dak dinlendirilerek mayalanması beklenir.Mayalanmış hamura iç malzemeler karıştırılarak hamur yoğrulur.Oval şeklinde açılır kısa olan ucu ortaya doğru kapatılır diğer karşı kenarıda katlanan tarafın üzerini kapatmıyacak şekilde getirilir.Elimiz dik gelicek şekilde kapatılan tarafın üzerine bastırılır.180 C derecede yaklaşık 30 dak pişirilir.Fırından çıkınca ayırmış olduğumuz eritilmiş 1 çorba kaşığı tereyağ fırça ile ekmeğin hertarafına sürülür.Tereyağ sürülmüş ekmek üzerine pudra şekeri elenerek her tarafı kaplanır.Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder