4 Nisan 2013 Perşembe

Ricotta


Malzemeler:

3 cup yağlı süt (mova süt yağ oranı %3,5)
1/2 cup krema
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
3 yemek kaşığı limon suyu
Roka,biberiye
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Süt ve krema tuzda eklenerek yaklaşık 85 C dereceye kadar ısıtılır.85 C dereceye gelince 3 yemek kaşığı limon suyu eklenir.Sütte çökme oluşur.Yaklaşık 1 saat dinlendirilir.İçerisine isteğinize göre çeşitli taze baharatlar ekleyebilirsiniz.Ben roka ve biberiye ekledim.Temiz bir tülbent yardımıyla süzülmesi sağlanır.Tülbenti bağlayıp bir yere asarakta süzülmesini sağlayabilirsiniz.Süzüldükten sonra top şekline getirip üzerine zeytinyağı ve limon kabuğu rendesi ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder