4 Nisan 2013 Perşembe
Ricotta
Malzemeler:
3 cup yağlı süt (mova süt yağ oranı %3,5)
1/2 cup krema
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
3 yemek kaşığı limon suyu
Roka,biberiye
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Süt ve krema tuzda eklenerek yaklaşık 85 C dereceye kadar ısıtılır.85 C dereceye gelince 3 yemek kaşığı limon suyu eklenir.Sütte çökme oluşur.Yaklaşık 1 saat dinlendirilir.İçerisine isteğinize göre çeşitli taze baharatlar ekleyebilirsiniz.Ben roka ve biberiye ekledim.Temiz bir tülbent yardımıyla süzülmesi sağlanır.Tülbenti bağlayıp bir yere asarakta süzülmesini sağlayabilirsiniz.Süzüldükten sonra top şekline getirip üzerine zeytinyağı ve limon kabuğu rendesi ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder