3 Nisan 2013 Çarşamba

Dulce Soslu Ananaslı Pasta

                                                                                                                                                                         
2013 Özsüt benim pastam yarışmasına yapmış
olduğum bu pasta ile başvurdum.Sonuç olumsuz..
Üzüldüm ama...söylenicek birşey yok :)
Yapmış olduğum bu pastayı sizlerle
paylaşmak istedim..

Kek Malzemeleri:
5 yumurta
150 gr şeker (3/4 su bardağı)
105 gr un (3/4 su bardağı)
30 gr mısır nişastası (1/4 su bardağı)
Krema Malzemeleri:
400 ml süt
110 gr şeker
4 yumurta sarısı
400 gr çırpılmış krem şanti (yaklaşık 300 ml süt 1.5 paket toz krem şanti)
20 gr agar agar
Vanilya

 Ananas sos:
800 gr ananas
80 gr şeker
Süsleme için:
1 yumurta beyazı
70 gr şeker
150-200 gr hindistan cevizi rendesi
tuz

Dulce de Leche sos:
250 ml süt
70 gr şeker
soda bir tutam
vanilya
Kek için yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır.
Yumurta sarısına şeker eklenir rengi değişene kadar çırpılır.Yumurta beyazı bir tutam tuz ile kar haline getirilir.Yumurta sarılarına un ve nişasta eklenir ve karıştırılır.Yumurta beyazlarına karışım eklenir ve söndürmeden karıştırılır.20 cm kalıba dökülerek 170 c derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dak. pişirilir.
Kremanın hazırlanışı:
Süt ısıtılır.Yumurta sarıları şekerle rengi değişene kadar çırpılır.Isıtılan süt yavaş yavaş karışıma eklenir.20 gr agar agar ısıtılan sütte eritilir ve karışımla birleştirilerek kıvam alınca kapatılıp vanilya eklenip soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra çırpılmış krem şanti ile karıştırılır.
Ananas sos:
Ananas parçaları şeker ile biraz pişirilir.Bir kısmı ayrılır ve kalan kısmı parçalayıcıda püre haline getirilir ve soğumaya bırakılır.
Süsleme:
Yumurta beyazı bir miktar tuzla kar haline getirilir ve şeker eklenir.Hindistan cevizi eklenerek küçük toplar yapılır.170 c derecede 10-12 dak pişirilir.
Dulce de Leche sos:
Süt,şeker ve soda(karbonat) karıştırılır.Yüksek ateşte kaynadıktan sonra altı kısılarak yoğunlaşıncaya kadar pişirilir.
Pastanın birleşme aşamasında kek öncelikle iki parçaya kesilir.Kekin üstüne vanilyalı kremadan eklenir ve üzerine ayrılan ananas parçalarından konulur.Kremanın üzerine ikinci parça kek gelir.Kekin üzerine ananaslı püre eklenir ve üzerine vanilyalı krema ile kaplanır.Hindistan cevizli toplar ortasına konulur ve en üste dulce sosu ile süslenir. Afiyet Olsun...

 
 
 
 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder