Malzemeler:
2-1/2 cup un
3/4 cup ılık süt
2 yemek kaşığı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
2 yemek kaşığı z.yağı
1 yumurta (yumurtanın yarısı üzerine sürmek için ayrılır)
Üzerine susam,tane haşhaş,deniz tuzu (tercihe bağlı)
İç Malzemeleri:
4 adet orta boy patates
1 adet soğan
Biberiye
Maydanoz
Tuz,karabiber ve pul biber
Hazırlanışı:
Öncelikle sıcak su,şeker ve maya bir kasede karıştırılarak 10 dak.mayalandırılır.Un bir kaba elenir diğer malzemelerin hepsi eklenerek (iç malzemeler hariç ) yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.
Üzeri kapatılarak 30-40 dak dinlendirilerek mayalanması sağlanır.
İç malzemelerde öncelikle patatesler haşlanır.Haşlanan patatesler küp küp doğranır soğanlarda aynı şekilde doğranarak 1 yemek kaşığı tereyağında baharatlarda eklenerek kavrulur.İçerisine doğranmış maydanoz ve biberiye eklenerek soğuması beklenir.Mayalanmış hamur oval şeklinde merdane yardımıyla açılır ortasına patatesli karışım konarak hamurun kısa olan kısmından patateslerin üzeri kapanıcak şekilde kapatılır.Diğer açık olan kısmındaki hamur iki parmak kalınlıkta şeritler şeklinde kesilir.Şeritler hamurun üzerine gelicek şekilde tek tek kapatılır.Üzerine yumurta sürülüp deniz tuzu,tane haşhaş ve susam ekilir.Ve 180 C derecede 30 dak kadar pişirilir.Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder