8 Nisan 2013 Pazartesi

Falafel


Bugün sizinle paylaşmak istediğim tarif Falafel..
Falafel ismini ilk Brezilyalı bir arkadaşımdan duymuştum kendisi yediğini ve bunun bir Türk yemeği olduğunu söylemişti..Ben ismini oysa ki hiç duymamıştım.Sonra internetten araştırdım aslında Orta Doğu bölgesindede kime ait olduğu tartışılan bir yiyecekmiş.İlk olarak İsviçre deki müşterilerimin yoğun isteği üzerine yapmıştım..Ve çok beğenilmişti...
Dün yine aklıma geldi ve yaptım..bu tadı özlemişim:) Çok lezzetli hafif bir tat..Ben birazda mücvere benzetiyorum yapılış şeklini.Şimdide tarifi...

Malzemeler:
1 kutu haşlanmış nohut
1 kutu haşlanmış barbunya
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz sapı (Bir miktarda maydanoz)
1 yemek kaşığı un
Limon kabuğu rendesi
Tuz,Karabiber ve Yenibahar

Sos:
6 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı bibersalçası
İsteğe bağlı sarımsak

Hazırlanışı:
Öncelikle soğan küp şeklinde doğranıp biraz z.yağı ile pişirilir.Ben nohut ve barbunyayı patates ezicisiyle ezdim (isterseniz mikserdede karıştırabilirsiniz) Ezilmiş malzemenin içerisine soğan,un,ince doğranmış maydanoz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.Elde ettiğimiz karışımdan yassı şeklinde köfteler yapılır.Yağsız teflon tavada kızartılır.Sos için tereyağ eritilir içerisine salça eklenip karıştırılarak salçalı sos hazırlanır. Yoğurt bir kasede çırpılır ve üzerine biberli sos eklenir.Falafel in yanında servis edilir.Afiyet olsun:)
Falafel açık pide yada lavaş içerisindede servis edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder