18 Haziran 2010 Cuma

Krem Karamel (6 Kisilik)


Malzemeler:
500 ml ilik süt
1 su bardagi toz seker
4 yumurta
1 paket vanilya

Yapilisi:
Yumurtalar, yarim su bardagi seker ve vanilyayi bir kasede mikserle cirpin.Ilik sütü karisima azar azar ekleyerek cirpmaya devam edin.
Ayirmis oldugumuz yarim su bardagi sekeri bir tavada kisik ateste karistirmadan eritin.Karamel haline gelince atesten alarak kaselere paylastirin.Tabanlarina karemel döktügümüz kaselere karisimi ekleyin.Kaseleri firin tepsisine yerlestirin ve tepsinin yarisina kadar su doldurun.180 derecede 40 dakika pisirin.Firindan cikardiktan sonra sogumaya birakin.
Buzdolabinda 3 saat bekletildikten sonra kaseler ters cevrilerek servis yapilir.
Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. Ben bu tarifi deneyeceğimm sizede haber vereceğimmm ama ne zaman oLur biLemiom :)

    YanıtlaSil