18 Haziran 2010 Cuma

Ispanak ve Ricotta Peynirli Tortellini Tarifi

Malzemeler:
2 adet yumurta
2 su bardagi un
Tuz
Ic Malzemeleri:
Ricotta Peyniri
Ispanak

Yapilisi:
Aslinda yapilisi basit bildigimiz manti gibi..Öncelikle hamur malzemelerinden orta sertlikte bir hamur yapilir ve biz hamurun icini hazirlarken hamurda biraz dinlenir.
Ic malzemeleri istege bagli olarak degistirilebilir.
Cesitli peynirlerden,mantardan,kiymadan vs..cesitler arttirilabilir.
Ispanakla peynir püre haline gelecek sekilde karistirilir.Isterseniz mikserde karisim homojen bir sekilde hazirlanabilir.
Icinide hazirladigimiza göre simdi hepsinin birlesim asamasina geldik:)
Hamurumuzu esit parcalara bölerek acabiliriz.Hamurumuzu kalin olmayacak sekilde acariz ve cay bardagi yada yuvarlak bir malzemeyle daireler keseriz.Ve ic malzemesi konulur...ve yuvarlak hamurlari kapatarak yarim daire olustururuz..ve..son asama iki sivri kisimlar birlestirilir..evet bu kadar basit...Tortellini lerin hepsi bittikten sonra kaynamis suda hasliyoruz..
Istege bagli olarak domatesli yada mantarli sos yapabilirsiniz..Ben üstüne peynir rendesi ve feslegenle tercih ettim..Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder