28 Mart 2013 Perşembe

Açma

Açma denemelerine devam...Bu seferki süper oldu denemenizi tavsiye ederim ;) Evet başlıyoruz hazırmısınız...
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 yumurta (ben beyazını içine sarısınıda üzerinde kullandım)
50 gr margarin (isteğe bağlı olarak tereyağda olabilir)
10-15 gr kadar kuru maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un ( Yaklaşık yarım kilo)
Üzeri için çörekotu

Hazırlanışı:
Öncelikle sütümüzü ılık olucak şekilde ısıtalım.Ilık süt içerisine şeker ve kuru mayayı karıştıralım.Diğer tarafta unu eleyelip ortasını havuz şeklinde açalım.Yumurta,tuz ve sütlü mayalı karışım eklenerek yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur.Üstü kapatılarak 20 dak. mayalıncaya kadar dinlendirilir.Mayalanan hamur merdane ile parmak kalınlığında açılır.Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarinin yarısı üzerine sürülür ve zarf şeklinde hamur katlanır.Hamur buzdolabında 15 dak.dinlendirilir.Dinlenen hamur tekrar açılır üzerine kalan margarin sürülür ve aynı şekilde katlanarak 15 dak buzdolabında dinlendirilir.Dinlenmiş olan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp merdaneyle tatlı tabağı büyüklüğünde açılır.Hamur rulo şeklinde sarılır ve uçları bükülerek karşılıklı birleştirilir.Yağlanmış tepsiye dizilir..üzerine yumurta sarısı sürülüp..çörekotu serpilip 170 C derecede 40-45 dak. pişirilir...
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder