22 Mart 2013 Cuma

Açma

Evet başlıyorum...Bu sefer yazıyorum :) Çok fazla tarif uyguluyorum ama yazmaya gelince bir türlü yazamıyorum.Belkide yazmayı sevmiyorum.
Yazmaya nerden başlayacağım derken en son denediğimiz açma tarifinden başlamak istiyorum.Açmanın lezzeti süperdi afiyetle yedik..ve şimdi tarifi:)
                                                                
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
3 çay kaşığı tuz
yarım paket pakmaya
Alabildiği kadar un

İlk olarak ılık süt içine şeker ve maya eklenerek 10-15 dak kabarması beklenir.Sıvıyağ,un,tuz ve yumurtanın beyazı bir kaba alınır.Kabarmış olan sütlü maya karışımı eklenir ve ne çok yumuşak nede çok sert olucak şekilde bir hamur elde edilir.Hamur 20-30 dak üstü kapatılarak 2 katına çıkıncaya kadar mayalanması beklenir.Mayalanan hamura şerit şeklinde uzatılıp düğüm yapılıp açma şekli verilerek 20-30 dak da tepside mayalanması beklenir.Üzerine yumurta sarısı sürülür isteğe bağlı susam yada çörek otu ekilebilir.Önceden 150 C derecede ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder