Henüz bahar gelmedi :( Hava soğuk bizde mutfakta denemelerimize portakal reçeli ile devam ediyoruz...
Malzemeler:4 adet Portakal
4 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/2 limon yada limon tuzu
Ve iğne..iplik
Hazırlanışı:
Portakalları şerit şeklinde beyazını almadan kesiyoruz.Yaklaşık 3-4 gün suda bekletiyoruz.Gün içerisinde suyunu değiştirmemiz gerekli burdaki amacımız portakalın kabuğundaki acısının suya geçmesini sağlamak.İsterseniz Portakal kabuğunu hafifte rendelersek o acı tadından daha çabuk kurtulabiliriz.Kabukları kıvırırak iğne yardımıyla ipe diziyoruz.
Ve portakal kabuklarımızı suda kaynatıyoruz ve suyunu döküyoruz.Tekrar suda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.Diğer tarafta su ve şekerimiz kaynatıyoruz.Şekerle su biraz ağdalaşmaya başlayınca portakallarımızı ekliyoruz.Bir bardak suyun içine bir damla reçelden damlatıyoruz eğerki dağılmazsa reçelimiz olmuştur.Yarım limon suyu ekleyip.Reçelimizin altını kapatabiliriz.Reçelimiz artık hazır..Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder