Öğrencilik döneminde fazla bir alternatifimiz olmadığı için patates ekmek çok yemişimdir.Ama çok lezzetliydi:) O dönemde çokta fazla kilo almama sebep olmuştu.Zaman zaman yenilebilir.
Şimdi Malzemeler:
3 adet büyük patates
1 su bardağı sıvı yağ (ben fırında kızarttığım için bu kadar yağ kullanmadım)
1 adet ekmek
Tuz,Karabiber,Kırmızı toz biber ve Kekik
Üzerine istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz
Yapılışı:
Patateslerin kabuklarını soyup istediğimiz şekilde (ince uzun yada elma dilimi) kesiyoruz.
Tavada kızartacaksanız sıvı yağı kızdırıyorsunuz ve patatesleri tavaya koyup kızartıyoruz.Kızardıktan sonra tuz vs baharatlarınız ekliyoruz.
Fırında yaparsanızda patatesleri bir kapta tuz ve baharatlarla harmanlıyoruz.
Bir miktar üstüne sıvı yağ gezdirip.250C de kızarıncaya kadar pişirilir.
Ekmeği 2 ye bölüp içerisine kızarmış patateslerimizi koyup isteğe bağlı ketçap ve mayonez ekleyip afiyetle yiyoruz..Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder