Malzemeler:
3/4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
4 dilim kakaolu kek
200 ml krema
1 paket vanilya
Yapılışı:
Öncelikle 3/4 su bardağı şeker bir kapta eritilerek şeker bir miktar yakılır.
Yanan şeker üzerine 3 su bardağı süt eklenerek şeker eritilir altı kapatılarak ılımaya bırakılır.Ilık süt şeker karışımına 4 çorba kaşığı un ve vanilya eklenerek karışım koyulaşıncaya kadar pişirilir.Soğumaya bırakılır.
Krema mikserle çırpılarak koyulaştırılır.Bir miktar çırpılmış krema süsleme için ayrılır.Soğuyan karamel pudingle çırpılmış krema mikserle çırpılarak daha yumuşak kıvamda bir karışım elde edilir.6 adet kup bardağına kakaolu kek paylaştırılır.Üzerlerine hazırlamış olduğumuz karamelli puding paylaştırılır.Buzdolabında soğutulur.Servis için üzerine ayırmış olduğumuz kremalardan paylaştırılır.Süsleme için isteğe bağlı böğürtlen,nane yaprağı da eklenebilir.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder