15 Ağustos 2013 Perşembe

Şeftali Pay


 
Eveet..bugün bir deneme yaptım ve bunu hemen paylaşmak istedim.. Sunumu çok şık lezzeti süper..

Malzemeler:
1 1/4 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı şeker
2 yemek kaşığı soğutulmuş tereyağı,
1/4 bardak buzlu su


Doldurma Malzemesi:
3 şeftali
3 çorba kaşığı esmer şeker
1 çay kaşığı. tarçın
1/4 çay kaşığı zencefil
5-6 adet ceviz
üzeri için süt ve şeker

Yapılışı:
Öncelikle bir kaba unumuzu eliyoruz daha sonra içerisine öncelikle kuru malzemelerimizi ekliyoruz.İçerisine soğuk tereyağ ve buzlu suyumuzuda ekleyerek hamur elde ediyoruz.Hamurumuzu yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Hamurumuz dinlenirken iç malzememizi hazırlyoruz.Bir kap içerisine esmer şeker,tarçın ve zencefili ekleyerek karıştırıyoruz.Şeftalilerimizi ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartıyoruz.İç kısmını ben bir çay kaşığı  ile biraz daha oydum:) Şeftalilerin ortasına ceviz ve hazırlamış olduğumuz şekerli karışımdan koydum.
Dinlenmiş olan hamurumuzu 3 parçaya bölüp 3 yuvarlak açıyoruz.Açmış olduğumuz hamurun ortasına 2 yarım şeftaliyi birleştirip (bir tam şeftali elde ediyoruz) hamuru şeftalinin üst kısmı açıkta kalıcak şekilde şeftaliye sarıyoruz..diğer şeftaliler içinde aynı işlemi yapıp üzerlerine fırça yardımıyla süt sürüp esmer şeker ekiyoruz..Ve 200 C derecede hamur kızarıncaya kadara pişirin..
(İsterseniz yaptığımız hamurların yayılmaması için 3 fırın kasesine konabilir ve isteğe bağlı olarak süt yerine likör sürülebilir)
Dondurmayla servis yapabilirsiniz..
Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder