13 Ekim 2010 Çarşamba
Kiymali Pide Tarifi (3 Kisilik)
Hamuru icin gerekli malzemeler:
2 su bardagi un
1/2 su bardagi ilik süt
2 corba kasigi sivi yag
20 gr yas maya
1 yumurta (beyazi hamurun icine sarisi hamurun üstüne sürmek icin)
Tuz
Ic malzemesi:
150 gr kiyma
1 adet sogan
2 adet domates
2 adet yesil biber
Maydonoz
Tuz ve karabiber
Yapilisi:
1/2 su bardagi ilik süt icerisine yas maya konulur ve bir süre kabarmasi beklenir.
2 su bardagi un, tuz,yag,yumurtanin beyazi ve kabarmis olan süt maya karisimi eklenerek karisimdan hamur elde edilir.Ilik bir ortamda hamur bekletilerek yeterli derecede kabarmasi beklenir.Bu arada ic malzemeleri hazirlanir.Bir tavada 1 sogan yemeklik olarak dogranarak bir miktar sivi yagda pembelesene kadar pisirilir sirasiyla biber,kiyma ve en son domates, maydonoz eklenir.Istege bagli baharatlari eklenir ve ilimasi icin beklenir.Mayalanmis hamur alinarak 3 parcaya ayrilir.Bu parcalardan oval hamurlar acilir ve icine ic malzemesi paylastirilir.
Oval hamurun iki ucu birlestirilerek kenarlari kapatilir.Hamurun üstüne yumurta sarisi sürülüp yaklasik 180C derecede 30 dak kadar pisirilir ve afiyetle yenir...
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder